tiistai 1. maaliskuuta 2011

Snakes on a Plane arvostelu

Sankes on a Plane
Tärkeimmät henkilöt:
Elokuvan juoni on itsestään selvä jo vetävän nimen perusteella:Käärmeitä lentokoneessa.
Snakes on a Plane käynnistyy Hawajilta jossa nuori poika Sean Jones on surffailemassa.
Takaisin tullessaan hän törmää paikallisen rikollispomon Edie Kimin tekemän rajun murhan silminnäkijäksi. Kim lähettää omat miehensä surmaamaan Seanin, mutta FBI-agentti Neville Flynn ehtii ensin.  

Fbi-agentti Flynn joutuu suojelemaan todistajaa ja viemään hänen Los Angelisiin Oikeudenkäyntiin todistamaan mafiapomoa vastaan. Flynn pyytää Seania todistamaan Kimia vastaan oikeudessa. Sean täytyy kuljettaa Los Angelesiin. Neville päättää käyttää tavallista reittilentoa, yksityislennon sijaan. Edie on kuitenkin selvillä lennosta ja laittaa uuden idean käytöntöön. Matka muuttuu kuitenkin katastrofiksi, sillä poikkeuksellisen kekseliäs rikoslordi on järjestänyt koneesee muutama sata erittäin myrkyllistä käärmettä suljetaan ruumaan, joihin on ruiskutettu agressivisyyttä aiheuttavaa feromonia. Kesken lennon laatikko pamahtaa auki ja käärmeet valtaavat lentokoneen.

Vastaanotto
Neville Flynn                    Neville Flynn on FBI-agentti, jonka tehtävänä on viedä Sean Jones takaisin Los Angelesiin Havaijilta.  Neville Flynniä esittää Samuel L. Jackson.

Sean Jones                      Sean Jones on nuori mies, joka oli Havaijilla ajamassa crossipyörällään, kun hän todistaa murhan. Hänet suostutellaan todistamaan murhaajaa vastaan, joka on Eddie Kim -niminen gangsteri. Häntä näytteli nathan Phillips.

Eddie Kim                         Eddie Kim on rikollisjärjestön johtaja, joka lastaa lentokoneen, jossa Sean Jones on matkustamassa, täyteen käärmeitä estääkseen hänen pääsynsä Los Angelesiin. Häntä näytteli Byron Lawson.

Dr. Steven Price              Dr. Steven Price on käärme-expertti, joka auttaa agentti Flynniä käärmeongelman kanssa ja järjestää vastalääkkeitä lentokentälle, kun kone saadaan laskeutumaan. Häntä näytteli Todd Louiso.

Curtis ja Tommy              Curtis ja Tommy ovat kaksi veljestä, jotka ovat kahdestaan lennolla. Toista veljeksistä puree kobra. Heitä näyttelevät Casey Dupois ja Daniel Hogarth.

Troy                                    Troy on lennolla olevan rap-artistin henkivartija,  joka tykkää pelata PSP:tä. Hän laskeutuu koneella, kun molemmat lentäjät joutuivat käärmeiden uhriksi. Hänen lentotaitonsa pohjautuvat pelaamiseen. Häntä näytteli Kenan Thompson.

Koska elokuvasta tuli hysteeria internetissä, sen arvioitiin tuottavan lipputuloja avausviikonlopulla 20-30 miljoonaa dollaria, mutta se tuotti vain 15,25 miljoonaa. Toisena viikonloppuna se tuotti enää vain 6,4 miljoonaa. Esityskauden lopussa elokuva oli tuottanut 62,022,014 dollaria. Snakes on a Plane oli pettymys lopputuloissa.

Snakes on a Plane:a kehuttiin hyväksi b-luokan elokuvaksi. Sitä kehuttiin jatkuvasta toiminnasta mutta sen rytmikkyyttä haukuttin. Suurin osa elokuvan suosiosta tuli Samuel L. Jacksonin hyvästä näyttelytyöstä.

Snakes on a Plane sai suurta suosiota internetissä ja siitä tehtiin paljon parodioita, joita laitettiin Youtube sivustolle, esim. Cats on a Plane, Snakes Who Missed the Plane, All Your Snakes Are Belong To Us.

Oma Arvostelu:

Pidin elokuvasta, vaikka sitä ei voikkaan ottaa kovin tosissaan. Pidin elokuvassa jatkuvasta toiminnasta, vaikka se vähän toistikin hieman itseään. Elokuvan heikkous oli juoni. B-luokan elokuvana se on hyvä. Elokuvasta jäi mieleen paljon hyviä repliikkejä, kuten: "I've had it, with these mother****ing snakes on this mother****ing plane!". Samuel L. Jackson teki elokuvasta huomattavasti paremman.

1 kommentti:

  1. Hyvä arvostelu. Minua kiinnostaisi B-elokuvan määrittely - mikä on tyypillistä b-elokuvalle?

    VastaaPoista